Kangoeroeklup

Logo_Kangoeroe_KlupHallo jongens en meisjes, Sport en bewegen is niet alleen hartstikke leuk om te doen, maar ook gezond voor je lijf en goed voor je hart. Sporten of gewoon lekker bewegen kun je samen met je vriendjes/vriendinnetjes buiten op straat of op het speelterrein bij jou in de buurt, maar je kunt natuurlijk ook lid worden van een sportclub. Korfbalvereniging de Issel in Ulft wil jou graag laten kennismaken met korfbal. We gaan daarom in april starten met een kangoeroeklup op zaterdagmorgen waarbij we allerlei spelletjes zullen gaan doen. Zo laten we je zien wat korfbal is en hoe leuk korfbal kan zijn. Kijk ook even op www.kangoeroeklup.nl voor leuke spelletjes en meer informatie.


Geschiedenis

De Kangoeroe Klup is door het KNKV in het leven geroepen om zoveel mogelijk kinderen kennis te laten maken met korfbal. Sinds April 2012 heeft ook K.V. De Issel een Kangoeroe Klup. Kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 7 jaar kunnen hier komen meetrainen.


Waarom de Kangoeroe Klup?  

De belangrijkste reden is dat we graag zoveel mogelijk kinderen willen laten kennismaken met korfbal. Dit met het oog op ledenwerving, maar ook ter algemene promotie van onze sport. De Kangoeroe Klup speelt daarnaast in op maatschappelijke ontwikkelingen, zoals het steeds vaker voorkomen van obesitas bij kinderen en de aandacht voor waarden en normen. In september 2006 is het Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond (KNKV) gestart met de ontwikkeling van de Kangoeroe Klup, waarbij Korbatjo een van de proefverenigingen was. De naam ‘Kangoeroe Klup’ is afkomstig   van het KNKV, die deze naam gekozen heeft omdat de kangoeroe veel overeenkomsten heeft met vaardigheden die horen bij de korfbalsport, zoals snelheid, wendbaarheid en sprongkracht. Daarnaast heeft de kangoeroe een buidel die aan jonge kangoeroes bescherming en veiligheid biedt. De Kangoeroe Klup is symbolisch gezien de buidel - een veilige en warme plaats - voor de jongste leden

http://www.kangoeroeklup.nl/